Communicatietheorie

Een echt goed boek

Communicatietheorie is een echt goed boek van Econtentenzo. De auteur Désirée van Osch gaat in op WAT communicatie is voor communicatieprofessionals. Zij gaat niet in op HOE je communicatie kunt gebruiken of uitvoeren, daarover zijn al veel boeken verschenen. Zij geeft een kort en krachtig overzicht van communicatietheorieën en -modellen: binnen de intra- en interpersoonlijke communicatie, groeps- en massacommunicatie en communicatie met de sociale media. Dit zijn er zoveel dat zij slechts de hoofdlijnen kan geven. Maar wel logisch geordend. Zij laat het werk zien van de vele (communicatie)wetenschappers die de fundamenten hebben gelegd voor het vakgebied.

Het boek is geschikt voor de communicatieprofessional die zijn kennis wil opfrissen of af en toe aan zijn kennis twijfelt. Voor de vraag hoe het ook alweer zit, is het een handig naslagwerk. Voor communicatiedocenten kan het een boek zijn om op te nemen in het onderwijsprogramma. Voor communicatiestudenten geeft het richting aan keuzes in de theorie die gemaakt moeten worden bij opdrachten. Door de toegankelijke schrijfwijze is dit boek het lezen waard voor iedereen die geïnteresseerd is in dat zo opvallende en toch gemaskeerde fenomeen in onze maatschappij dat communicatie heet.

Lees ook de expert-recensie op Managementboek.nl, geschreven door Nico Jong, senior adviseur bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het boek is verkrijgbaar bij uitgeverij Econtentenzo, uw lokale boekhandel en alle internetboekhandels.