Over mediaplanning

En de inzet van touchpoints in de customer journey

Het boek ‘De inzet van touchpoints. Moderne mediaplanning‘ besteedt veel aandacht aan online media en middelen, in alle hoofdstukken. Daarmee speelt het boek in op de toenemende, geïntegreerde inzet van print en online. De rol van de customer journey in mediaplanning wordt sterk belicht.

De auteur geeft een A- tot Z-beschrijving over hoe toch dat moeilijke mediaplanning in elkaar steekt, de funnels en de inzet van de touchpointmatrix. Het boek bevat erkende modellen en concepten uit de beroepspraktijk over de customer journey, mediabeleving en online en offline integratie. De auteur laat zien welke touchpoints geschikt zijn in de verschillende fases van de customer journey waarin de doelgroep zich bevindt. Zij geeft ook aan welke KPI’s relevant zijn om de effectiviteit van de ingezette touchpoints te kunnen meten.

De auteur legt uit hoe een mediaplan tot stand komt en illustreert dit met een casus. Ze gebruikt hierbij inzichten uit de praktijk van grote mediabureaus. Dit alles in een no‑nonsens stijl waardoor zij de lezer snel en inzichtelijk informeert.

Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met docenten van Hogeschool Rotterdam en mediabureaus Dentsu Aegis Network, Carat en Zigt.