Over Renée2023-02-05T15:19:30+01:00

Over Renée

Onderwijskundig adviseur

Renée van Zijl is al heel wat jaren werkzaam voor en in het onderwijs: adviseren, doceren, examineren, schrijven en ontwikkelen. Zij is gespecialiseerd in het ontwikkelen van exameninstrumenten en leermiddelen. Zij beoordeelt ook, als examinator, auditor, screener en vaststeller.

Schrijven doet zij al jaren. Zij construeert praktijkexamens, schrijft casussen en ontwikkelt leermiddelen. Zij werkt regelmatig mee aan boeken voor Boom Beroepsonderwijs, uitgever voor de commerciële beroepen in het mbo.

In 2016 is Renée begonnen met haar eigen educatieve uitgeverij Econtentenzo. Dit geeft haar de gelegenheid om eigen content te maken of die van anderen uit te geven.

Het eerste boek in eigen beheer is De inzet van touchpoints. Moderne mediaplanning waarvan in november 2019 de tweede druk is verschenen. In 2018 verscheen het boek Webcare, in juli 2020 Communicatietheorie. Het boek Starten met je webwinkelStarten met je webwinkel verschijnt in maart 2023. Zij heeft nog vele ideeën, schrijf- en uitgeefplannen.

Afbeelding van Renée van Zijl, onderwijskundige

Zelf een goed boek schrijven?

Geeft u onderwijs uit een zelf samengestelde reader of heeft u zo uw eigen ideeën over wat uw studenten echt zouden moeten weten en kunnen? Maak er een boek of e-publicatie van. Wij werken graag met u samen. Bij Econtentenzo blijft u zelf eigenaar van uw boek, met een ander percentage royalty’s dan gebruikelijk.

 

Uit ons blog

Het nut van een echt goede examenmatrijs

Examineren heeft in het afgelopen decennium een onderwijskundige ontwikkeling en vooral verbetering doorgemaakt. Een belangrijke rol in valide examineren is weggelegd voor de examenmatrijs. Dit blog legt uit waarom.

Echt luisteren

Na de Toeslagenaffaire constateerde de overheid dat ze ‘echt wil gaan luisteren’. Niemand zal het belang hiervan ontkennen, maar het is zoveel makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe moet dat nou, dat échte luisteren? In dit blog staan vier aanwijzingen.

Communicatietheorie | Een echt goed boek

Communicatietheorie is een echt goed boek. Auteur Désirée van Osch geeft een overzicht van alle theorieën uit het vakgebied communicatie. Dit zijn er zoveel dat zij slechts de hoofdlijnen kan geven. Maar wel logisch geordend.

Echt goede boeken
Ga naar de bovenkant